WORTELBEIGNETS MET KORIANDER, SCHAPENKAAS EN CitroenSAUS Voor 2 of 3 personen Bereidingstijd: 15 minuten afkoelen: 30 minuten Baktijd: ongeveer 10 minuten 250 gram haloumi (schapenkaas) 4 dikke wortels 5 lente-uitjes 1 bosje koriander 1 el korianderzaadjes 20 gram kikkererwtenmeel of bloem 2 eieren 3 el olijfolie 1 handje rucola 4 el Citroensaus peper en zout Maak eerst de Citroensaus: Rasp de Citroen en pers hem uit. Snij het halve teentje knoflook heel fijn. Schenk alle ingrediënten in een pot met deksel. Draai het deksel erop en schud totdat je een homogene saus hebt. Rasp 50 gram haloumi en de wortels grof en meng door elkaar. Snijd de rest van de kaas in plakken en zet weg. Snipper de lente-uitjes, knip de koriander fijn, rooster en maal de korianderzaadjes fijn en klop de eieren los. Voeg alle ingrediënten aan het wortel-haloumimengsel toe. Doe er een klein beetje peper en zout bij en meng zorgvuldig door elkaar. Vorm 12 balletjes, druk die met je hand plat en leg ze op een bakplaat. Zet ze als je daar de tijd voor hebt 30 minuten in de koelkast zodat ze wat steviger worden. Verhit de olijfolie in een pan. Bak de beignets erin, 2 minuten per kant, tot ze bruin worden. Leg de beignets op een bord en houd ze warm in een niet te hete oven, terwijl je de plakken haloumi bakt: aan elke kant 1 tot 2 minuten. Je hoeft niet nog meer olijfolie in de pan te doen. Zorg ervoor dat de beignets mooi krokant en goudbruin worden. Maak stapeltjes beignets op de borden, afgewisseld met haloumi. Garneer met een paar blaadjes rucola en besprenkel met de Citroensaus. 2012 MAART 7 CitroenSAUS: ½ teentje knoflook 1 el zachte honing 1 tl grove mosterd 1 Citroen 90 ml olijfolie peper en zout Dit is een mooie compositie, een beetje ingewikkeld, die zowel hartig, knapperig, geurig, licht zurig, zacht en zoet is. Met de gegeven hoeveelheden kan het voor 3 personen als voorgerecht dienen of als zomerse maaltijd voor 2 personen. Wil je het heel snel klaarmaken, maak dan de saus van tevoren en bewaar hem in de koelkast. vega

Pagina 12

Heeft u een tijdschrift, modernmedia of eclub bladen? Gebruik Online Touch: rapport online op uw website plaatsen.

17:Buitenleven 2/2012 Lees publicatie 12Home


You need flash player to view this online publication