Chocoladecake met kweepeer 2 kleine kweeperen 1 kaneelstokje water 100 gram suiker   voor de cake: 200 gram pure chocolade 200 gram boter 200 gram suiker 5 eieren 4 el abrikozenjam 3 el bloem Schil de kweeperen en ontdoe ze van hun klokhuis, maar laat ze wel heel. Breng de peren aan de kook in een pan met de suiker en het kaneelstokje (ze moeten half onder water staan). Kook ze in 45 minuten zacht (langer bij grotere peren). Verwarm de oven voor op 190 C. Breek de chocola in stukjes en smelt au-bain-marie (in een kom boven een pan heet water). Haal van het vuur, roer de suiker en abrikozenjam erdoor en laat het mengsel afkoelen. Roer een voor een de eieren er doorheen en schep de bloem erdoor. Zet de uitgelekte kweeperen in de cakevorm en overgiet ze met het chocolademengsel. Bak 30 minuten in de oven. Laat de cake helemaal afkoelen voor het serveren (de chocola moet stollen). o 14 BUITENLEVEN Pagina 10

Pagina 12

Heeft u een uitgave, noviafacts of digitale spaarprogramma? Gebruik Online Touch: rapport online maken.

Buitenleven 7/2011 Lees publicatie 11Home


You need flash player to view this online publication