Portobello paddenstoelen gevuld met walnoten 4 grote portobello’s 5 el wit broodkruim 4 el fijngesneden ui 100 gram walnoten 2 el ketchup 1,5 el worcestershire sauce zout en peper 60 ml slagroom zonnebloemolie 4 boterhammen half bosje peterselie half kuipje mon chou Boen de portobello’s schoon met een vochtig doekje, verwijder de steel en hak die in stukjes. Bak de ui glazig in een beetje zonnebloemolie. Bak de gehakte steeltjes en het broodkruim nog een halve minuut mee. Voeg de overige ingrediënten behalve de slagroom toe en maak het af met peper en zout. Vul de paddenstoelen met dit mengsel en doe deze vervolgens in een ingevette ovenschaal. Giet de slagroom erover. Bak op 175°C ongeveer 25 minuten. Maak zodra de portobello’s gaar zijn van de boterhammen croutons door ze aan twee kanten te bakken in een laagje olie totdat ze lichtbruin zijn. Laat even op keukenpapier uitlekken. Besmeer de zijkanten dun met mon chou en druk de peterselie er tegenaan. Leg de gebakken boterhammen op een bordje met daarop de warme portobello. Serveer met een groene salade. Pagina 14

Pagina 16

Voor kranten, online magazines en lesmateriaal zie het Online Touch beheersysteem systeem. Met de mogelijkheid voor een webwinkel in uw spaarprogramma.

Buitenleven 7/2011 Lees publicatie 11Home


You need flash player to view this online publication